У Чернівецькій області продовжують активно створюватися ОТГ

18.10.2018 07:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

ОТГ Чернівецької області активно використовують механізм добровільного приєднання територіальних громад. Так, 8 та 9 жовтня 2018 року в Новоселицькій та Зеленогайській громадах Новоселицького району відбулись сесії сільських рад, де було прийнято рішення про добровільне приєднання територіальних громад.

Згідно з абзацом 2 частини 1 стаття 83 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» повноваження сільської, селищної ради, її виконавчого комітету та сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до міської об’єднаної територіальної громади, припиняються з дня набрання чинності рішенням сільської, селищної ради та рішенням міської ради об’єднаної територіальної громади про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади. З моменту припинення повноважень сільської, селищної ради повноваження міської ради поширюються на територію територіальної громади, що приєдналася до міської об’єднаної територіальної громади.

Отже, з 9 жовтня 2018 Новоселицька міська ОТГ складається із 10 територіальних громад: міста Новоселиці та сіл Зелений Гай, Котелеве, Маршинці, Рингач, Шишківці, Рокитне, Слобода, Ревківці та Строїнці.

Загальна кількість населення Новоселецької ОТГ після приєднання сіл Котелеве та Зелений Гай становить 22 939, а площа ОТГ – 155,3 км2.

Також відповідно до статті 82 Закону, на підставі подання Кіцманської міської ради Кіцманського району, Чернівецькою облдержадміністрацією надано висновок на відповідність Конституції та законам України схвалених проектів рішень Кіцманської міської, Лашківської та Шипинецької сільських рад щодо добровільного приєднання територіальних громад, затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 12 жовтня 2018 року №1079-р.

Після отримання висновку про відповідність проекту рішення про добровільне приєднання до ОТГ Конституції та законам України сільські, селищні, міські ради на наступній сесії приймають рішення про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews