На підприємствах Буковини з'явилися псевдоінспектори праці

18.10.2018 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління Держпраці у Чернівецькій області попереджає суб’єктів господарювання про можливість появи на підприємствах, в установах, організаціях регіону шахраїв під виглядом інспекторів праці.

У різний спосіб шахраї вимагають у підприємців кошти ніби то в обмін на не проведення заходів державного нагляду, або ж зменшення сум накладених раніше штрафних санкцій.

Управління Держпраці у Чернівецькій області закликає роботодавців до пильності й до уточнення даних осіб, котрі представилися інспекторами Держпраці, або інспекторами праці органів місцевого самоврядування.

Детальну інформацію щодо виданих посвідчень головним державним інспекторам, які здійснюють державний нагляд з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі  «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» - підрозділі  «Інформація про службові посвідчення інспекторів праці Держпраці».

Відповідну інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування роботодавець може перевірити у цьому ж розділі на сайті Держпраці України, у підрубриці « Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування».

У разі, коли суб’єкта господарювання відвідали псевдо інспектори праці, необхідно оперативно повідомити про такі факти правоохоронні органи.

Важливо повідомити про такі випадки й  Управління Держпраці у Чернівецькій області за телефонами: (0372) 55 37 24; 52 56 67.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews