У Чернівцях відзначать 100-річчя Буковинського народного віча

24.10.2018 07:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За сприяння Міністерства освіти і науки України, Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, зокрема факультету історії, політології та міжнародних відносин, Центру Буковинознавства, 1-2 листопада 2018 року відбудеться Міжнародна наукова конференція, присвячена 100-річчю Буковинського народного віча.

Конференція буде працювати за такими панелями:

- Центрально-Східна Європа напередодні завершення та після Великої війни: боротьба за спадщину, пошуки історичної справедливості, нові геополітичні моделі стратегії та зовнішньої політики.

- Феномен української національної революції 1917-1921 рр.: регіональні аспекти.

- Буковинське народне віче 3 листопада 1918 року: між шансом і поразкою.

- Українці в Королівстві Румунія: колаборація, співіснування та протистояння.

- Українська національна ідея та український національний рух в умовах радянської системи.

- Буковинське народне віче і сучасність: рецепції, пам'ять, практика.

Робочі мови конференції: українська, усі слов’янські, німецька, англійська, румунська.

Матеріали конференції за бажанням авторів і за вибором оргкомітету можуть бути опубліковані у збірниках «Науковий вісник Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. Історія», «Питання історії України», які входять до переліку наукових фахових видань України, «Віснику Центру Букковинознавства». Повні тексти матеріалів у роздрукованому та електронному варіантах подавати при реєстрації. Вимоги для оформлення статей будуть надіслані авторам додатково.

Пленарне засідання конференції буде проведене в Червоній залі університету (V корпус, другий поверх) 1 листопада 2018 р.

Адреса Оргкомітету: Центр Буковинознавства, вул.. Коцюбинського, 2, ауд. 237, м. Чернівці, 58002.

Секретар Оргкомітету Віталій Гайсенюк

Заявки присилати на поштову скриньку:buc.stud.cent@gmail.com

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, кафедра історії України, вул. Коцюбинського 2, Чернівці, 58012.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews