Буковинці подали петицію проти пластику

26.10.2018 11:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Жителі Буковини просять владу врегулювати безкоштовну роздачу пластикових пакетів у супермаркетах та продуктових магазинах.

Відповідна електронна петиція з'явилася на сайті міської ради. Автор: Андрій Григірчик. Зокрема, в е-петиції пропонують заборонити:

1. Видачу на кассах поліетиленових "пакет-майки", які дають безкоштовно для складання і переноски товару, який там купили клієнти. 
2. Продаж на кассі великих та малих пластмасових (поліетиленових) пакетів. 
Навіщо? 
1. В навколишньому середовищі викинуті поліетиленові (ПЕ) пакети розкладаються від 100 до 400 років, тим сами утворюючи стійке забруднення. А коли пластик починає розпадатися - його мікрочастинки починають просочуватись в грунт/воду, тим самим отруюючи навколишнє середовище. 
2. Зменшення використання пакетів призведе до змешення іх на вулицях, що полегшить роботу служб з підтримання чистоти в місті. 
3. Чотири трильйони пакетів в рік використовуються в світі. Вони вбивають 1 млн птахів. 
4. Викинуті паперові пакети могли б збирати на повторну переробку, люди які збирають папір та картон по смітниках. 
Як це зробити? 
1. Повністю заборонити їх безкоштовну роздачу, як це зробили в понад 40 країнах світу. 
2. Податок на роздачу безкоштовних поліетиленових пакетів, як от це зробили в Данії 1994 році. Після цього серед покупців популярність ПЕ-пакетів знизилась на 90% 
3. Продавати в супермаркетах та продуктових магазинах біопакети або багаторазові тканинні сумки, як це роблять у Фінляндії, Великобританії та інших країнах. 
Чернівчани! Будьмо свідомі. Один тільки ваш підпис може знизити викиди поліетиленових пакетів в декілька разів. Почнемо з себе. Не залишимо своїм дітям гори сміття! 

Станом на 25 жовтня петицію підписали 173 особи з 250 необхідних. Дата початку збору підписів: 6 жовтня 2018 р. До кінця збору підписів залишилося 11 днів.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews