На Буковині триває тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

26.10.2018 23:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У навчальних закладах Чернівецької області триває Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Щоб заходи, організовані працівниками Служби порятунку, були цікавими для підростаючого покоління, рятувальники проводять їх на різну тематику: безпека у побуті та на вулиці, особливості осіннього пожежонебезпечного періоду, правила користування електроприладами, загроза вибухонебезпечних знахідок.

Так, фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області  спільно із працівниками Групи піротехнічних робіт УДСНС та фахівцями Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України відвідали ЗОШ № 27. Фахівці Групи піротехнічних робіт та представники Управління ДСНС провели у навчальному закладі заняття про вибухонебезпечні  знахідки та правильні дії у разі їх виявлення. Працівники Служби порятунку повідомили, що від початку року в Чернівецькій області піротехніки вже знищили 68 вибухонебезпечних предметів часів минулих Світових воєн. Зазвичай, це були ручні гранати, мінометні міни та артилерійські снаряди.

Під час заходу рятувальники застерегли дітей не чіпати вибухонебезпечні предмети руками, навіть якщо на перший погляд здається, що вони вже спрацювали.  Застарілі боєприпаси, котрі пролежали в землі десятки років, можуть зберігати свою бойову здатність. Тому, помітивши подібну знахідку, відразу слід відійти на безпечну відстань та повідомити людей поруч про можливу загрозу. Місце виявлення варто огородити підручними засобами яскравих кольорів та повідомити про вибухонебезпечний предмет Службу порятунку чи поліцію.

Також піротехніки багато розповіли дітям про особливості своєї роботи, пояснили, яке захисне спорядження вони використовують, розповіли принцип роботи металошукача, за допомогою якого вони шукають вибухонебезпечні предмети.

У свою чергу, фахівці Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України ознайомили присутніх з інформацією про сучасні вибухонебезпечні предмети.

Наостанок викладачам школи передали плакати із зазначеними правилами поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб розмістити їх у куточках безпеки навчального закладу.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews