Міністр МВС України відвідав Чернівці

04.11.2018 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

3 листопада у рамках робочого візиту на Буковину міністр МВС України Арсен Аваков та голова ДСНС Микола Чечоткін відвідали музей історії пожежно-рятувальної справи Буковини, що діє при Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області.

Цьогоріч за сприяння керівництва обласного Управління ДСНС було підготовлену до відкриття нову частину музею. У коридорі оновленого музею з’явилася постійно діюча змінна виставка. Наразі там представлений етномистецький проект «Буковинський календар» – фото працівниць Служби порятунку в унікальних етнокостюмах, що по-новому розкриває образи рятувальниць –представниць вольової та нелегкої професії. По іншу руку присутні мали змогу оглянути фотовиставку «Вони рятують людські життя». На знімках представлені буковинські вогнеборці під час ліквідації пожеж, надзвичайних ситуацій, наслідків ДТП.

Музей також поповнився новими експонатами: колекцією захисних касок рятувальників, повсякденного робочого і бойового одягу вогнеборців, де представлені зразки від ХХ століття і до сучасності. Посеред нового залу музею розташувалась скульптура Святого Флоріана – покровителя пожежних, а родзинкою став мотоцикл, який передав для виставки пенсіонер Служби. Транспортний засіб у середині ХХ століття використовувався рятувальниками для профілактичних заходів під час збирання врожаю.

Розпис на стіні музею «Між життям і смертю» якнайкраще відобразив суть героїчної роботи вогнеборців. На ньому зображений рятувальник, що виносить з полум’я дитину. Зліва від нього дерево життя, а по праву руку – пожежа, на якій він врятував це дитяче життя. Малюнок на стіні створила працівниця Управління ДСНС Тереза Дяків.

Також міністр МВС України Арсен Аваков та голова ДСНС Микола Чечоткін оглянули оновлений спортивний зал рятувальників. Його приміщення більше 20 років не використовувалося. Спільними зусиллями працівників Служби порятунку з усієї області у спортзалі провели ремонтні роботи. Тепер тут відбуватимуться різні змагання, а рятувальники зможуть покращувати свою фізичну підготовку. Перший турнір у оновленому спортзалі розпочали саме Арсен Аваков та Микола Чечоткін, вручивши волейбольній команді Управління м’яч та оголосивши гру.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews