Підприємець з Буковини заснував благодійний фонд

06.11.2018 09:21   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Буковинський підприємець, психолог та юрист за освітою, Олександр Кирланару п’ять років тому заснував благодійний фонд «Буковина для людей». 

Каже, допомагають насамперед соціально незахищеним верствам населення: сиротам, людям похилого віку, одиноким матерям. Активну роботу фонд також проводить у напрямку кризової, небажаної вагітності, допомагаючи молодим жінкам, про що він розповів для molbuk.ua.

«Хотіли створити фонд, який по-справжньому працював би в інтересах людей. Так склалося, що держава трішечки недопрацьовує в цьому напрямку, тому недержавні організації набагато більше підтримують людей. Ми надаємо безкоштовні юридичні консультації. Також співпрацюємо з фахівцями з Румунії та Ізраїлю щодо медичної та психологічної допомоги, – розповідає пан Олександр. – Для мене дуже важливим є захист прав людей. Часто людям, особливо літнім, просто необхідна підтримка, щоб їх хтось вислухав. Ми також намагаємося їм допомогти предметами першої необхідності: засобами гігієни, продуктовими кошиками. В осінньо-зимовий період привозимо дрова тим мешканцям сільської місцевості, хто сам не може їх заготувати. Також часто звертаються молоді студенти, якщо виникають певні кризові ситуації».

Як пояснив чоловік, частково фінансує фонд самостійно, допомагають також інші підприємці.

«Але зазвичай 70 відсотків надходжень – від звичайних людей. Найбільше допомагають прості пересічні буковинці. Іноді зголошуються допомогти й іноземці. Завжди закликаю знайомих: не підіть раз у ресторан або нічний клуб, а віддайте ті кошти тому, хто цього потребує. І це добро віддасться вам сторицею», – наголошує Олександр.

Маючи психологічну освіту, пан Олександр часто допомагає людям словом та порадою, про що розповіла 28-річна чернівчанка Оксана Анатійчук.

«На початку серпня дуже серйозно захворіла моя мама, власне, через це я звернулася до нього. Побачила хороші відгуки інших людей про фонд Олександра і довірилася. Ситуація була на межі життя і смерті. Дякувати Богу, мама одужала, все добре. Згодом допомога потрібна була і мені. Олександр у першу чергу допоміг мені словом, і я вийшла з неприємної ситуації», – сказала жінка.

Крім того, протягом останнього року фонд допомагає діткам, які перебувають в обласній психіатричній лікарні. 

«Досить часто діткам приносить солодощі, канцтовари, – каже завідувач дитячого відділення лікарні Валентини Шевчук. – Якось привезли постільну білизну, ковдри для діток, також фарбу, щоб підтримувати ремонт. Обіцяли нам для логопедичного кабінету ноутбук. Фінансування завжди страждає, але завдяки допомозі та увазі наших меценатів і волонтерів ми цього не так відчуваємо». 

За словами О. Кирланару, у планах – розширити центр соціальної реабілітації, «щоб кожен знайшов допомогу у час скрути». 

Контакти благодійного фонду «Буковина для людей»: 0970986176, 0954361829

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua