На Буковині відновлюють згорілий будинок багатодітній родині

06.11.2018 10:42   Джерело: molbuk.ua.
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У селі Котелеве Новоселицького району люди об’єдналися, щоби відновити повністю згорілий будинок для багатодітної сім’ї.

За тиждень люди змогли зібрати 50 тисяч гривень і розчистити від сміття будинок, пише molbuk.ua.

«Такої сильної пожежі у нашому селі ще не було. Будинок згорів за лічені хвилини. Господар під час пожежі відкрив вікна та двері, на вулиці був вітер, і це лише роздмухало вогонь. Крім того, підлога і стелі були дерев’яні, на горищі зберігалося багато речей. Від будинку залишилися лише стіни. 

Ситуація у сім’ї, яка постраждала, доволі складна. Є четверо дітей, але двоє дітей – інваліди. Чоловік теж має інвалідність. Жінка час від часу підробляє. Тож люди не мали звідки відновити будинок. Та люди згуртувалися і вже за тиждень зібрали сім’ї 50 тисяч гривень. Сусіди тим часом надали помешкання цій сім’ї, доки їм відновлюють будинок», – розповів сільський голова Котелевого Володимир Зеліско. 

У селі люди зібралися на толоку, розчистили, сміття повивозили. Кожен допомагає хто чим може.

«Коштами допомагають і підприємці, і звичайні мешканці, і навіть заробітчани з Італії. Частину грошей виділила сільрада. Вже привезли дерево для перекриття будинку. Домовилися за придбання металочерепиці для даху. Також замовили вікна та двері», - розповідає сільський голова.

Сільський голова запевняє, що планують будинок відновити до зими, а сім’я наразі нічого не потребує.

Нагадаємо, у багатодітної сім’ї у селі Котелево Новоселицького району згорів житловий будинок згорів 24 жовтня.

Власник помешкання, намагаючись його обігріти, розпалив у одній кімнаті пічку, а сам пішов до іншої. Піч нагрілася надто сильно. Через перегрів зайнялися дерев’яні конструкції перекриття будинку, розміщені біля димаря. Полум’я знищило дах та перекриття будинку, речі домашнього вжитку. 

За матеріалами molbuk.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua.