За рік у Чернівцях виникло понад 250 пожеж

12.11.2018 21:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Надзвичайні ситуації завдають чимало лиха людям та навколишньому середовищу, несучи з собою значні матеріальні, екологічні збитки, а часто й людські жертви. Найбільш поширеними надзвичайними ситуаціями з усіх існуючих категорій є пожежі, адже вони мають значну чисельність, ареали поширення та несуть з собою численні збитки.

Основним видом пожеж є – пожежі в побутовому секторі. Станом на 12 листопада спостерігається ріст пожеж, з початку року в місті Чернівці виникло 268 пожежі що на 41,8% вище за 2017 рік.

Однією з основних причин такої сумної статистики є те, що більшість наших громадян, коли чують інформацію про пожежі, думають, що вони відбуваються десь, у когось, а зі мною, мовляв, цього ніколи не станеться, але, на превеликий жаль, це не так.

Найпоширенішою причиною пожеж є необережне поводження з вогнем, іншими словами – це наша легковажність і недбалість.

Пояснення цьому дуже просте: до того, що нас оточує в повсякденному житті, ми звикаємо і не приділяємо належної уваги, а вогонь такого ставлення до себе не прощає. Окремо наголошуємо на опалювальний сезон який характеризується підвищеним рівнем пожежної небезпеки внаслідок користування різними опалювальними приладами та пічним опаленням. Адже однією з основних причин загорянь є порушення правил пожежної безпеки під час їхньої експлуатації.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews