Омелян розказав, хто має латати ями на нових дорогах

19.11.2018 08:13   Джерело: ukrinform.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Підрядник має виправляти власним коштом всі недоліки, які були допущені під час виконання ремонту доріг.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє Укрінформ.

«Наразі працює п'ятирівнева система контролю якості - на рівні Укравтодору, Міністерства інфраструктури, Кабінету міністрів, правоохоронних органів та громадського контролю. Вона працює ефективно, ще більш ефективним є механізм п'яти- та десятирічної гарантії на зроблені дороги. В рамках цієї гарантії компанії повинні усувати будь-які виявлені дефекти за власні кошти, тобто додаткових витрат з кишень платників податків не передбачається», - сказав Омелян.

Він зазначив, що сьогодні дороги будуються перш за все за сучасними технологіями.

«Я переконаний, що ці дороги будуть слугувати ще протягом наступних десятиліть, але за дорогами буде постійний контроль», - наголосив Омелян.

Як повідомлялося, із 2019 року гарантія на ремонт доріг в Україні становитиме 10 років. Про це в липні минулого року заявляв міністр інфраструктури Володимир Омелян. Торік мінімальна становила 5 років і поширювалася тільки на капітальне будівництво і ремонт, тобто підрядник усуває всі виявлені огріхи та недоліки за свій рахунок. Однак Міністерство інфраструктури планувало поширити подібну практику і на середній із поточним ремонти.

Протягом 2018 року в Україні відремонтовано 3 800 кілометрів автошляхів. На ремонт доріг державного значення витрачено 23,8 млрд грн, на дороги місцевого значення - 11, 5 млрд грн.

За матеріалами https://www.ukrinform.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform.ua