КМУ визнав спроможними ще п’ять ОТГ Чернівецької області!

21.11.2018 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Уряд України визнав спроможними ще п’ять об’єднаних територіальних громад Чернівецької області, а саме: Заставнівську, Ставчанську, Чагорську, Неполоковецьку та Хотинську розпорядженням від 07.11.2018 року № 836-р.

Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» свідчить, що  Кабінет Міністрів України може визнати об’єднану територіальну громаду спроможною, за умови її утворення в порядку, визначеному розділом II цього Закону, навколо населеного пункту, визначеного перспективним планом формування територій громад Автономної Республіки Крим, області як адміністративного центру об’єднаної територіальної громади, а також якщо кількість населення об’єднаної територіальної громади становить не менше половини кількості населення територіальних громад, які мали увійти до такої об’єднаної територіальної громади відповідно до перспективного плану формування територій громад області, якщо інше не встановлено законом.

Створення зазначених громад відповідає перспективному плану формування територій громад Чернівецької області, розробленому з урахуванням розвитку інфраструктури відповідних адміністративно-територіальних одиниць, фінансового забезпечення відповідних адміністративно-територіальних одиниць та доступності послуг у відповідних сферах.

Статтею 2 Методики формування спроможних територіальних громад зазначано, що спроможна територіальна громада - територіальні громади сіл (селищ, міст), які в результаті добровільного об’єднання здатні самостійно або через відповідні органи місцевого самоврядування забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Слід зазначити, що у Заставнівській ОТГ перші місцеві вибори відбулися 29 квітня 2018 року, а у інших чотирьох вибори - призначено на 23 грудня, і вже з 1 січня 2019 року вони зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України та повноцінно здійснювати надані після об’єднання повноваження, а також можливість отримати державну фінансову підтримку.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews