Буковинця, який не виплачував зарплату працівникам, оштрафували на понад сто тисяч гривень

28.11.2018 21:43   Джерело: pogliad.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Порушення низки статей Кодексу законів про працю України виявлено головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області під час інспекційного відвідування  фізичної особи-підприємця, що здійснює підприємницьку діяльність у сфері торгівлі у Чернівцях.

Встановлено, що підприємець тривалий час не здійснював нарахування та не виплачував індексацію заробітної плати найманим працівникам.

Не нарахування та не виплата індексації заробітної плати  є порушенням статті 95 Кодексу законів про працю України - «Мінімальна заробітна плата. Індексація заробітної плати» та статті 33 Закону України «Про оплату праці» - «Індексація заробітної плати». Про це йдеться на сайті  Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Саме ці правові норми гарантують працівникам нарахування та виплату індексації заробітної плати.

Під час інспекційного відвідування у підприємця встановлено й інші порушення у частині оплати праці найманому персоналу, зокрема, за роботу у святкові дні та в надурочний час.

У цьому випадку підприємець порушив норму статті 106 Кодексу законів про працю України - «Оплата роботи в надурочний час» та статті 107 - «Оплата роботи у святкові і неробочі дні».

Штрафна санкція, накладена на роботодавця Управлінням Держпраці у Чернівецькій області, - 111 690  гривень (сто одинадцять тисяч шістсот дев’яносто гривень).

За матеріалами https://pogliad.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua