На Буковині відкрито фестиваль української сучасної естрадної пісні імені Назарія Яремчука

03.12.2018 19:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Першого грудня в Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка з нагоди 67-ї річниці від дня народження Назарія Яремчука відбулося відкриття однойменного фестивалю української сучасної естрадної пісні, участь у якому беруть музичні колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці з усієї області.

Щороку до дня народження соліста ансамблю «Смерічка», лауреата міжнародного конкурсу «Братиславська ліра», лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, народного артиста України Назарія Яремчука в рамках зазначеного заходу вручається обласна мистецька премія імені Назарія Яремчука за досягнення молодих естрадних виконавців, розвиток та популяризацію української естрадної пісні.

І цей рік не став винятком. У 2018 році лауреатами премії стали:

Адамчук Марта Олександрівна – українська співачка, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів;

Пінтескул Світлана Сергіївна – артистка-вокалістка групи виконавців естрадної пісні під керівництвом народного артиста України Л. Дутковського Чернівецької обласної філармонії ім.. Д. Гнатюка;

Гоменюк Олеся Василівна – артистка-вокалістка духового оркестру «Буковина»

Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка.

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець привітав цьогорічних лауреатів премії імені Назарія Яремчука, відзначивши їх важливу роль у розвитку української естрадної пісні: «Дякую Вам за примноження славних традицій українського естрадного виконавства. Саме завдяки таким мистецьким заходам, як сьогодні, вдається популяризувати творчість нашого талановитого буковинця Назарія Яремчука, виявляти та підтримувати молодих естрадних виконавців, сприяти їх професійному росту».

За матеріалами прес-служби ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews