Жителька Закарпаття організувала друк антиугорських плакатів

08.12.2018 21:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Прокуратурою Закарпатської області викрито жінку, яка замовила та організувала друк антиугорських плакатів провокаційного змісту, які були встановлені по області в ніч із 19 на 20 жовтня 2018 року.

31-річній жительці міста Мукачева оголошено про підозру в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, також правоохоронці встановлюють виконавців, повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури.

«Прокуратурою Закарпатської області спільно з слідчими Головного управління Нацполіції та Управлінням Служби безпеки України в області викрито закарпатку, яка замовила та організувала друк плакатів провокаційного змісту», - йдеться в повідомленні.

 

Встановлено, що жінка замовила та оплатила одній з рекламних агенцій краю друк плакатів провокаційного характеру. В подальшому, в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року, вони були розміщені на території кількох сіл Закарпатської області.

31-річній жительці Мукачева оголошено про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, вчинені службовою особою за попередньою змовою групою осіб ( ч.2 ст.28 - ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України).

Наразі, за процесуального керівництва прокуратури області, слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області встановлюються інші особи, причетні до вчинення даного злочину.

Триває подальше досудове розслідування.

Як повідомлялося, в ніч з 19 на 20 жовтня в різних селах області були розклеєні бігборди з фото лідерів угорської нацменшини на Закарпатті з написом “Зупинимо сепаратистів!”. Акцію визнали провокацією, виконавців шукали понад місяць.

За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews