На Буковині оздоровилося близько 86 тисяч дітей

09.12.2018 07:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою забезпечення оздоровчими та відпочинковими послугами дітей, які потребують першочергової уваги та підтримки, з обласного бюджету на ці цілі у 2018 році використано 13189,3 тис. грн., що на 5089,3 тис. грн. більше, порівняно з 2017 роком.

З місцевих бюджетів (включаючи ОТГ) використано 8399,6  тис. грн.

Про це йшла мова під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Олександри Чуркіної.

Від Чернівецької області участь у нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк,а також керівники структурних підрозділів, до компетенції яких відносяться питання оздоровлення та відпочинку дітей.

Додатково  залучено на оздоровлення та відпочинок дітей понад 1500 тис. грн позабюджетних коштів.

Зазначене дозволило забезпечити в області оздоровчими та відпочинковими послугами 85791 дитину, що становить 93,3 % від загальної чисельності дітей шкільного віку від 7 до 17 років  включно.

Впродовж літнього періоду в області працювало 100 пришкільних таборів з денним перебуванням, в яких відпочила 7201 дитина, 189 літніх мовних таборів, до яких залучено 7767 дітей,  7 наметових таборів (573 дитини), 5 таборів праці та відпочинку (177 дітей) та 12 позаміських стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку (середня вартість ліжко-дня  - 4400 грн.).

Загалом послугами з оздоровлення охоплено 22394 дітей, відпочинку - 63397 дітей.

Окрім того, до УДЦ «Молода гвардія» та ДП «МДЦ «Артек» направлено 576 дітей.

Усього охоплено оздоровленням та відпочинком 66643 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, що становить 88% загальної чисельності дітей соціально-незахищених категорій (серед них - діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти загиблих учасників АТО; діти з багатодітних, малозабезпечених сімей; діти з інвалідністю; діти з числа внутрішньо переміщених осіб; талановиті й обдаровані діти).

Окрім того, у період літньої оздоровчої кампанії 2018 року була проведена чергова державна атестація дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різної форми власності в області.

Відповідно до Плану  проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Чернівецькій області на 2016-2020 роки, затвердженого Міністерством соціальної політики України, у липні 2018 році атестувалось 4 стаціонарних заклади оздоровлення, а саме:

1. ДУ «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Водограй»;

2. Дитячий пансіонат «Вербиченька»;

3. Спортивно-оздоровчий табір відпочинку «Здоров’я»;

4. Позашкільний оздоровчо-виховний заклад «Лунка».

Вищевказаним оздоровчим  закладам за результатами атестації було присвоєно ІІ категорію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews