На Буковині стартував Всеукраїнський тиждень права

10.12.2018 19:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Правова платформа «Право кожного», присвячена відзначенню Міжнародного дня прав людини працювала сьогодні у Зеленій залі  ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області зібрало тут правників, представників правоохоронних органів, освітян, учнів та студентів буковинських навчальних закладів. 

У Загальній декларації прав людини задекларовано принципи рівності, цінності життя кожної людини та створення можливостей для реалізації прав.

Про ситуацію в Україні та у Чернівецькій області зокрема говорили правозахисники та представники правоохоронних органів. А те, як розуміють права людини у своїх  відеороботах розповідали учасники конкурсу «PROПрава».

Під час урочистого відкриття тижня права автори найкращих  відеоробіт отримали нагороди та подарунки.  Переможцями  у номінації «Студентські відероботи» стали:

I місце – команда Вижницького коледжу;

II місце – команда  Коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича (207 група);

III місце – команда юридичного  факультету ЧНУ ім.Ю. Федьковича;

У номінації «Учнівські відео роботи»:

I місце – команда Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;

II місце – команда  Селищанського НВК;

III місце – команда Старововчинецького ліцею;

«Символом «Всеукраїнського тижня права – 2018» є парасолька, яка означає, що усі ми з вами знаходимося під захистом права. Кожен з нас має можливості знати свої права та відстоювати їх», - зауважила під час урочистого відкриття   начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.   

Тиждень права в Україні триватиме з 10 до 16 грудня.  Впродовж цього часу в Чернівецькій області відбуватимуться різні правопросвітницькі заходи: правові уроки,  у навчальних закладах, вікторини, правові ігри та вуличні інформаційні акції.  

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews