Реформа в дії: Селятинська ОТГ активно використовує надані державою можливості

12.12.2018 20:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Селятинська ОТГ найбільша громада області за площею, яка становить 369,1 км2,  та налічує 4 728 тис. осіб. У громаду об’єдналося 3 територіальні громади – Селятинська,  Шепітська та Плосківська, а також 10 населених пунктів (с. Селятин, с. Галицівка, с. Руська, с. Карапчів, с. Бабине, с. Вали, с. Плоска, с. Лустун).

Державна фінансова підтримка об’єднаним територіальним громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення та розвиток інфраструктури їх територій у 2018 році для Чернівецької області становить 68,3 млн. грн. У 2018 році громада отримала зазначену субвенцію у розмірі 3,4 млн грн.

За отримані кошти Селятинська ОТГ реалізує 6 проектів. Серед них капітальний ремонт теплової мережі із системою опалення та водопроводу в Плосківському ЗДО на загальну суму 400 тис. грн., капітальний ремонт будинку культури с. Плоска (400 тис. грн.), реконструкція приміщень ЗЗСО I-III ст. з улаштуванням системи опалення в с. Шепіт (500,0 тис. грн.), реконструкція приміщення будинку побуту з облаштуванням сервісного центру для обслуговування громадян в с. Селятин (1490,0 тис. грн.). Також, громада реалізує проект із капітального ремонту мереж вуличного освітлення із застосуванням інноваційних енергозберігаючих технологій в с. Селятин на загальну суму 411,5 тис. грн., з яких кошти субвенції становлять 311,5 тис. грн., а співфінансування з місцевого бюджету – 100,0 тис. грн. та схожий проект в с. Шепіт на загальну суму 300,0 тис. грн.

Іншим джерелом фінансування з державного бюджету для Селятинської об’єднаної громади стали кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. У 2018 році громада отримала 100,0 тис. грн. Отримані кошти розподілено на придбання обладнання для дитячого ігрового майданчика на прилеглій території Плосківського дошкільного навчального закладу (50,0 тис. грн.)  та придбання комплектів меблів для Селятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, (50,0 тис. грн.).

Варто зазначити, що впродовж 2016-2017 Селятинська ОТГ за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток територій реалізувала низку проектів. У 2016 році громада здійснила заміну вікон та дверей у приміщенні Селятинської загальноосвітньої школи I—III ступенів (200,0 тис. грн.) та придбала комп’ютерну техніку для комунального закладу «Селятинська загальноосвітня школа-інтернат I—III ст.» (75,0 тис. грн.). Протягом 2017 року за кошти субвенції вдалось здійснити капітальний ремонт покрівлі Селятинського ДНЗ (237,6 тис. грн.), покрівлі Плосківської ЗОШ I - III ступенів (300,0 тис. грн.), провести утеплення фасаду спального корпусу КЗ «Селятинська ЗОШ-інтернат I - III ступенів», а також встановити  котел опалення 500 кВт. в котельні навчального закладу(738,5 тис. грн.), замінити вікна та двері Шепітського ДНЗ «Світанок» (185,0 тис. грн.), придбати мультимедійне обладнання та комп'ютерну техніки та комплект меблів для Селятинського ДНЗ (100,0 тис. грн.), а також капітально відремонтувати вуличне освітлення у с. Плоска (100,0 тис. грн.) та  вуличне освітлення з встановленням енергоефективних ліхтарів у с. Селятин (100,0 тис. грн.).

Отже, варто зазначити, що Селятинська ОТГ використовує необхідні дієві інструменти децентралізації, які стимулюють розвиток громади.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews