Буковинцям порадили, як правильно падати на льоду

15.12.2018 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Взимку не варто забувати, що кожен ваш крок може призвести до травматизму. Якщо сталася екстремальна ситуація – не потрібно на льоду балансувати – краще допоможіть собі впасти самі, щоб це було контрольоване падіння. Про це пише Департамент охорони здоров`я Чернівецької ОДА.

Ось кілька простих правил поведінки на вулиці в ожеледицю.

Ходи правильно: кроки мають бути дрібними і частими, коліна при цьому повинні бути трохи зігнутими. Під час ожеледиці руки не можна тримати в кишенях. При ходьбі ними треба розмахувати, утримуючи рівновагу. Відмовся від каблуків! Взуття має бути зручним на нековзній рифленій підошві. Пам’ятай, що шпильки в ожеледицю можуть стати причиною серйозної травми голови. Носи шапку й капюшон. Вони можуть пом’якшити падіння, якщо ти падатимеш на потилицю. Падай на бік, на передпліччя, амортизуючи таким чином удар. Не виставляй назад лікті й не підставляй долоню витягнутої руки. Такі падіння небезпечні переломами.

Якщо ти посковзнувся, намагайся згрупуватися, підтягнувши коліна до грудей, і падай на бік. Виходьте з будинку раніше – пересування взимку займає більше часу. Але навіть якщо спізнюєтеся, все одно не поспішайте! Ваші шанси отримати травму при збільшенні швидкості пересування різко зростають. Врахуйте, що в сутінках, коли очі погано розрізняють дорогу, легко послизнутися навіть на рівному місці, не кажучи вже про намерзлий буграми крижаний тротуар! 

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), що виступають на архітектурних частинах будинків та великих деревах. Пересуваючись по вулиці у період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів.

По можливості необхідно триматись на безпечній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. 

За матерілаами https://acc.cv.ua/news

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews