Юним буковинцям розповіли про їхні права

22.12.2018 07:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Молодь цікавиться своїми правами і можливостями їх захищати -  про це зокрема свідчить опитування, яке серед  старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів та студентів вишів проводило Міністерство юстиції України спільно з U-Report Ukraine. У висновку -  57% молодих людей вже обізнані про те, де отримати безоплатну правову допомогу.

Нагадаємо, з 10 по 16 грудня проходив Всеукраїнський тиждень права, присвячений 70-річчю прийняття Загальної декларації прав людини.   За цей час Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області провело 50 правопросвітницьких   заходів: вуличні акції, уроки, зустрічі, правові ігри. Під час правової платформи «Право кожного» правники, представники правоохоронних органів, освітяни обговорювали стан дотримання прав людини в Україні. Відзначили також і переможців конкурсу учнівських та студентських відеоробіт «PROПРАВА». А студенти юридичних спеціальностей змагалися у правовому брейн-ринзі «Я маю право!»

«Нашою метою було нагадати буковинцям про те, що кожен має права і можливості захисту. Під час право просвітницьких заходів намагалися охопити якомога ширшу аудиторію: від вихованців дошкільних навчальних закладів до людей похилого віку, але найбільший акцент все ж зробили на молодіжній аудиторії. Як показує практика, саме молодь є певною рушійною силою в розбудові громадянського правового суспільства», - зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.

Уже найближчим часом в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» стартує нова   правопросвітницька  кампанія «Я маю право обирати», під час якої  українцям правники роз’яснюватимуть виборче законодавство та права виборців.  

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews