За проведення корпоративних вечірок чи дитячих свят буковинці зобов’язані сплатити податки

21.12.2018 19:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснюють, що Правила оподаткування винагороди ведучих та інших новорічних персонажів, які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах, або приймають участь в театралізованих виставах, що тривають напередодні і під час Новорічних та Різдвяних свят визначається нормами Податкового кодексу і залежить від статусу цих громадян.

Зокрема, здійснює діяльність як приватний підприємець, працює за цивільним договором з іншими платниками податків чи надавав послуги самостійно (без державної реєстрації приватного підприємця).

Необхідно звернути увагу, що у разі надання послуг на проведення святкування, які організовані юридичними особами чи приватними підприємцями «новорічний персонаж» самостійно не сплачує податки, оскільки отримає свій заробіток за мінусом податків. Це визначено нормами Податкового кодексу України - податкові агенти (хто виплачує дохід) зобов’язані при виплаті винагороди (доходу) утримати податок та перерахувати його до бюджету. Тобто податковий агент утримає ПДФО у розмірі 18 % , військовий збір -1,5%. Також такі суми, виплаченого доходу повинні зазначатися  у формі №1ДФ за ознакою доходу 01.

У разі надання громадянином таких послуг у межах підприємницької діяльності - податки сплачуються ним в залежності від обраної системи оподаткування.

Слід відмітити, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення - ялинок, оподатковується за такими ж  правилами.

Якщо «святкові послуги» надаються громадянами без державної реєстрації як суб’єкта господарювання і отримуються доходи, які не оподатковувалися при виплаті, всі казкові герої - казковими залишаються лише під час святкування, а з 1 січня до 1 травня 2019 року зобов’язані завітати до фіскальної служби за місцем реєстрації та  подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. У вказаній декларації відобразити суму отриманих доходів, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий податок.

За матеріалами ДФС Буковини.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews