Що потрібно знати буковинцям про газ?

23.12.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління Держпраці  у Чернівецькій області звертається до споживачів побутового газу та роз’яснює:

для того, аби використання цього блага було безпечним, абоненти мають дотримуватися наступних вимог.

У жодному разі не проводити самочинну  газифікацію житлового помешкання, перестановку, заміну і ремонт газового обладнання.

Не проводити перепланування приміщень, де встановлено газові прилади  без узгодження з підприємствами газового постачання.

Не вносити зміни у конструкцію газових приладів, не змінювати димові і вентиляційні системи, не заклеювати та не замуровувати вентиляційні канали.

Не відмикати автоматику безпеки і регулювання на газових приладах.

Не користуватися газом при несправності газових приладів, автоматики, арматури та газових балонів.

Не користуватися газом при порушенні щільності кладки газифікованих печей і димоходів.

Не користуватися газом при засміченні димоходів і вентиляційних каналів, відсутності  їх щільності, обмерзанні і закупорці оголовків димоходів.

Не проводити прочистку, перевірку димових та вентиляційних каналів, заміну балонів, газобалонних установок без проходження навчання і одержання дозволу від підприємства газового господарства.

Не користуватися газовими приладами при перекритих квартирках, жалюзійних решітках, решітках вентиляторів, щілинах під дверима ванних кімнат і кухонь, відсутності тяги у димоходах та вентиляційних каналах.

Не залишати увімкненими без нагляду газові прилади, окрім розрахованих  на безперервну роботу і обладнаних для цього відповідною автоматикою.

Не допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб, котрі не контролюють свої дії та не пройшли відповідний інструктаж на спеціалізованих підприємствах газового господарства.

Не прив’язувати до газопроводів мотузки та не навантажувати газопроводи.

Не використовувати газ і газові прилади не за призначенням.

Не застосовувати відкритий вогонь для виявлення витоків газу.

Не зберігати у приміщеннях і підвалах житлових будинків  порожні і наповнені зрідженим газом балони.

Не розміщувати у газифікованому приміщенні більше одного балону місткістю 50 (55) літрів, або двох балонів місткістю 27 літрів кожний. Балони не повинні знаходитися у тому ж приміщенні, що й газові прилади.

Не встановлювати балони з газом у газифікованому приміщенні на віддалі менше одного метра від радіатора опалення або печі. Не розміщувати  балони навпроти печей на віддалі менше двох метрів.

Не вмикати та не вимикати електроосвітлення, не користуватися відкритим вогнем, електронагрівальними приладами і опалювальними печами під час заміни, встановлення балона у приміщенні.

Не замінювати балони у присутності осіб, котрі не пов’язані з виконанням роботи.

Управління Держпраці  у Чернівецькій області звертається до користувачів побутового газу та нагадує!

При виявленні запаху газу у приміщенні необхідно:

закрити крани перед газовими приладами і на приладах, вентиль на балонах зі  зрідженим газом, чи на трубопроводах, через які до помешкання постачається газ;

відчинити двері та вікна, створивши протяг для провітрювання приміщення;

не допускати у приміщенні відкритого вогню, куріння, не вимикати та не вмикати електроприлади та освітлення;

негайно повідомити про витік газу аварійну службу за номером 104. 

За матеріалами прес-служби РОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews