На Буковині штрафуватимуть за незаконно зрубані ялинки та продаж без документів

27.12.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Знищення, вирубка та продаж ялинок без документів передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

Зокрема, за кожне незаконно зрізане дерево штраф складає від 85-170 гривень. У випадку незаконної порубки лісу, що заподіяла істотної шкоди державі, винній особі загрожує стягнення до 8500 гривень або до 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Управління патрульної поліції у Чернівецькій області.

Правоохоронці та представники лісових господарств створили спільні мобільні групи, щоб запобігти знищенню хвойних дерев. Зокрема вони перевіряють транспортні засоби та законність продажу ялинок. Також здійснюють патрулювання районів, де є можливість вирубки лісових красунь.

«За продаж у невстановленому місці та без відповідних документів теж передбачене покарання у вигляді штрафу», – йдеться у повідомленні.

Від початку відпрацювання поліцейські склали адміністративні протоколи на 12 буковинців за продаж хвойних дерев у неналежних місцях.

Також поліція Чернівецької області закликає громадян здійснювати купівлю-продаж новорічних дерев тільки на ялинкових ринках з відповідним маркуванням та не ризикувати отримати адміністративну відповідальність.

За матеріалами прес-служби Управління патрульної поліції у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews