На Герцаївщині відкрився інклюзивно-ресурсний центр

28.12.2018 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Спільним виконанням присутніми коляди «Добрий вечір, тобі, пане господарю» 28 грудня розпочалося відкриття комунальної установи «Герцаївський інклюзивно-ресурсний центр», участь у якому взяв в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Священики освятили приміщення, відтак розпочалась урочиста частина заходу.

Михайло Павлюк спільно із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Богатирцем та директором Департаменту освіти і науки ОДА Оксаною Палійчук привітав  громаду Герцаївщини з такою непересічною подією.

«Прикметно, що район – серед тих, хто долучився до Всеукраїнського проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» в рамках підписаного меморандуму про співпрацю з Благодійним фондом Порошенка та здійснив всі необхідні заходи для відкриття нової освітньої установи. Завдяки цьому в районі реалізовуватиметься право дітей на освіту та рівний доступ до отримання якісних освітніх послуг», - зазначив Михайло Павлюк.

У грудні минулого року депутати районної ради підтримали ініціативу управління освіти та потреби суспільства і своїм рішенням розпочали створення закладу, а вже сьогодні ми є свідками завершення запланованої роботи.

Михайло Павлюк акцентував, що після здійснення ремонтних робіт приміщення, виділене для розташування Центру, перетворилося у заклад, покликаний допомагати нашим маленьким громадянам на шляху становлення своєї особистості, сприяти розвитку та самовдосконаленню кожної дитини, незалежно від її освітніх особливостей.

«Разом з тим, приємно відзначити, що до виділеної державної субвенції на облаштування центру долучилися і органи влади та місцевого самоврядування. Хочу подякувати усім, хто доклав зусиль до створення нової установи. Щиро вітаю батьків та колектив працівників з отриманням такого необхідного закладу та бажаю всім здоров’я, добра, миру, злагоди та доброї долі. Щоб у вашому інклюзивно-ресурсному центрі було тепло і сонячно, а всім дітям — затишно і привітно», - додав посадовець.

За сумлінну працю з дітьми з особливими потребами та з нагоди урочистого відкриття інклюзивно-ресурсного центру Михайло Павлюк вручив подяку колективу комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Герцаївської районної ради».

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews