Чернівчанам на замітку: до яких країн можна їздити за ID-картками

31.12.2018 20:13   Джерело: ukrinform.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
За внутрішніми ID-картками в найближчий час можна буде відвідувати країни Балтії.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє на своїй сторінці в мережі Фейсбук прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«В Україні вже видано понад 5 млн ID-карток. Так, є складнощі перехідного періоду — на місцях у ЖЕКах, не вистачає кардридерів, і людина змушена носити з собою додатковий папірець з пропискою. Але ми зараз вирішуємо через Кабмін, щоб зобов'язати ЖЕКи на місцях мати пристрої для зчитування інформації. Але зате ви можете за ID-карткою відвідувати без закордонного паспорта Туреччину, Грузію і Катар, а найближчим часом до цього переліку додадуться і країни Прибалтики», — розповів Аваков.

Як відомо, запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року і до цього часу нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт уперше.

За матеріалами https://www.ukrinform.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform.ua