З 1 січня на буковинців чекає авансова сплата туристичного збору

03.01.2019 22:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 1 січня 2019 року запроваджується авансова сплата туристичного збору.

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. Так, 1 січня 2019 р. змінено механізм оподаткування туристичним збором та з'явиться поняття податкового агента для справляння туристичного збору.

Відповідно до нової норми в ПКУ ними можуть бути: юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, ФОП, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі); квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму; юридичні особи, які уповноважуються відповідним органом місцевого самоврядування справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідним органом.

Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громад. Оновлений підхід передбачає, що починаючи з 2019 р. розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначатиметься як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (для внутрішнього туризму ставка визначається до 0,5 % (в 2019 р. - не більше 20,86 грн), а для в’їзного туризму - до 5 % (в 2019р. - не більше 208,65 грн).

Розмір ставки збору встановлюється рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади. Також з 2019 р. відповідно до п. 268.1 ПКУ буде запроваджена авансова сплата туристичного збору перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews