Буковинці у 2018 році отримали одноразову допомогу на започаткування власної справи

05.01.2019 10:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У 2018 році на Буковині одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 15 осіб, з них 13 - учасників АТО. Загальна сума виплат склала 565,9 тисяч гривень.

«Якщо для безробітних немає підходящої роботи на ринку праці впродовж місяця, вони можуть спробувати свої сили у бізнесі і отримати допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Для цього необхідно мати бізнес-ідею, пройти тестування, відвідати семінари, скласти бізнес-план тощо. Їх постійно консультують фахівці служби зайнятості. Остаточне рішення про надання одноразової допомоги приймає комісія. Також безробітний має пройти державну реєстрацію як суб’єкт підприємницької діяльності», - зазначила заступник директора Чернівецького обласного центру зайнятості Марія Кобєлєва.

У 2018 року серед бізнес-ідей, запропонованих буковинцями, які отримали одноразову допомогу на започаткування власної справи, були, зокрема, оброблення та розміщення інформації на веб-вузлах, вирощування ягід, горіхів, плодових дерев, роздрібна торгівля, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, надання послуг мобільного харчування, виробництво кухонних меблів, ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування тощо. Серед підприємців, котрі започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості, 5 - з м. Чернівців, 3 - з Глибоччини, по 2 - з Хотинщини та Путильщини, по одному з Новоселицького, Герцаївського та Вижницького районів. Докладніше про можливості започаткування власного бізнесу можна дізнатися на сайті Державної служби зайнятості.

Довідка: Рішення про виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності приймається протягом 14 робочих днів після дня здійснення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи – підприємця. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється в межах коштів, передбачених для цього бюджетом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на поточний рік.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews