Скільки повинні платити буковинцям у святкові та неробочі дні?

05.01.2019 11:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління Держпраці у Чернівецькій області роз’яснює роботодавцям та працівникам підприємств, установ, організацій Чернівецької області про оплату праці у святкові та неробочі дні.

Розміри оплати роботи працівників  у святкові та неробочі дні визначено статтею 107 Кодексу законів про працю України.

Згідно з чинним трудовим  законодавством, робота у святковий і неробочий день оплачується у подвійному розмірі:

відрядникам - за подвійними відрядними розцінками;

працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, - у розмірі подвійної годинної або денної ставки;

працівникам, які одержують місячний оклад, - у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день.

Роботодавці також зобов’язані надати працівникові, котрий працював у святковий і неробочий день, інший день відпочинку.

Суб’єкти господарювання несуть фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю у частині належної оплати праці працівників.

Таким чином за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці  на роботодавця накладається штрафна санкція у розмірі -  41 730 гривень.

За порушення термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш, ніж  на один місяць, виплата їх не в повному обсязі - 12 519 гривень;

Управління Держпраці у Чернівецькій області закликає роботодавців Буковини  неухильно дотримуватися чинного трудового законодавства та забезпечувати працівникам гідні, здорові та безпечні умови праці.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews