Чернівецькі рятувальники нагадують рибалкам правила безпечної поведінки на льоду (Фото)

15.01.2019 08:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Морозна погода не заважає любителям відпочинку на льоду. У ці дні чимало людей виходять на кригу, щоб порибалити в ополонці. Подекуди лід на водоймах ще не достатньо міцний і своїм захопленням рибалки самі наражають себе на небезпеку.

Тому, щоб запобігти нещасним випадкам, 14 січня працівники Новоселицького та Сокирянського районних секторів провели профілактичне відпрацювання місць зимової ловлі риби на ставках у  містах Новоселиця і Сокиряни.

Людям, з якими під час рейду спілкувалися рятувальники, вони роздавали листівки, де зазначалося про правила безпеки на кризі. Фахівці Служби порятунку нагадали громадянам, що не можна пробивати поруч багато лунок, не варто збиратися великими групами в одному місці, заборонено пробивати лунки на переправах, небезпечно ловити рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Рятувальники зазначили, що необхідно завжди тримати під рукою міцну мотузку 12-15 метрів або дошку чи велику гілку, скориставшись якими, можна врятуватися у разі провалу під лід.

Також фахівці підрозділів УДСНС навчили рибалок, як діяти, якщо помітили, що інша людина провалилася під кригу, та наголосили співрозмовникам завжди бути вкрай обережними, вирушаючи на риболовлю взимку.

За матеріалами прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews