Амбулаторія у Чагрі стане однією з перших в області, відкритих у ході розбудови спроможної первинної мережі

18.01.2019 10:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Відповідно до Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», ініційованого Президентом України, в області триває будівництво дев’яти сучасних амбулаторій.

17 січня у селі Чагор Глибоцького району на об’єкті будівництва нової амбулаторії загальної практики – сімейної медицини за участю директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксани Андрієць відбулась виїзна робоча нарада.

Керівник медичної галузі області відвідала будівництво нового медичного закладу та поспілкувалась з генеральним директором товариства «Надія» Василем Бічером та головою Чагорської об’єднаної територіальної громади Георгієм Коблюком щодо ходу будівельних робіт на даному об’єкті.

«Незважаючи на те, що Чагор знаходиться неподалік від обласного центру, новий медзаклад первинного рівня важливий для цієї місцевості. Адже батькам з малолітніми дітьми та літнім людям важко добиратись до Чернівців. Вони повинні мати змогу отримати всю необхідну безоплатну первинну медичну допомогу, гарантовану державою, у своєму населеному пункті, в чому, власне й полягає покращення доступності надання медичних послуг первинного рівня», – відзначила Оксана Андрієць.

На важливості нового приміщення амбулаторії зосереджує увагу й Георгій Коблюк, підкреслюючи, що громада заздалегідь подбала про організаційні моменти для початку будівництва, зокрема віднайшла земельну ділянку та передбачили 10% (700 тисяч гривень) співфінансування з місцевого бюджету на дане будівництво.

Загалом на проект передбачено 7 мільйонів гривень, 90% з яких скерують з державного бюджету. Заплановано, що за ці кошти буде зведено приміщення амбулаторії сімейного типу для роботи трьох-чотирьох лікарів, оснащено даний медзаклад сучасним обладнанням та придбано службовий автомобіль.

Наразі будівельники впродовж декількох днів розраховують завершити зведення фундаменту майбутньої амбулаторії, а завершити будівництво планують вже до кінця першого кварталу поточного року.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews