На Буковині посилять протиепідемічні та профілактичні заходи

25.01.2019 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В області посилять протиепідемічні та профілактичні заходи внаслідок підвищення захворюваності на ГРВІ та кір.

24 січня в. о. голови обласної державної адміністрації  Ігор Богатирець провів  позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Необхідність проведення позачергового засідання Комісії обумовлена підвищенням захворюваності населення області на гострі респіраторні вірусні інфекції та кір.

На засіданні обговорили наявну епідемічну ситуацію з кору та ГРВІ та проведення відповідних профілактичних та протиепідемічних заходів.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, комісія доручила районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування  в межах повноважень вжити заходів щодо :

  1. забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму провітрювання приміщень підприємств, закладів та установ незалежно від форм власності, вологого прибирання в них з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування;
  2. забезпечення тимчасового відсторонення від роботи працівників у разі появи симптомів грипу та ГРІ медичним працівником підприємства, закладу, установи (в разі відсутності - медичним працівником закладу за територіальним принципом), встановлення медичного спостереження за особами, які перебували в контакті, протягом 7 днів;
  3. забезпечення працівників, безпосередньо зайнятих обслуговуванням населення, засобами індивідуального захисту органів дихання;
  4. забезпечення працівників милом або антисептиками для дотримання ними правил особистої гігієни;
  5. забезпечення осіб, які працюють на відкритому повітрі, теплим одягом, приміщеннями для обігріву та харчування;
  6. забезпечення недопущення виходу на лінію транспорту з несправною опалювальною системою;
  7. проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування;
  8. забезпечення проведення профілактичних та дезінфекційних заходів на підприємствах торгівлі, громадського харчування та в організаціях сфери обслуговування населення.
За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews