Чернівецька область у першій п’ятірці найкращих регіонів України

29.01.2019 20:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За результатами соціально-економічного розвитку Чернівецька область перебуваєв першій п’ятірці найкращих регіонів України.

За показниками індексу регіонального людського розвитку область посіла четверте місце.

Розроблено інвестиційні паспорти ОТГ Чернівецької області.

Реалізується спільний проект «Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад «яблуневої» агломерації Хотинського району в сфері переробки плодоовочевої продукції». Учасниками проекту є Недобоївська, Клішковецька та Хотинська ОТГ.

Мета проекту – диверсифікація виробництва, збільшення ланцюжків доданої вартості у сільській місцевості шляхом створення виробничих потужностей із переробки плодоовочевої продукції.

Реалізується пілотний проект «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання».

У рамках цього проекту буде створено Центр економічного розвитку об’єднаних територіальних громад у вигляді мережі місцевих адміністрацій в десяти ОТГ.

В Усть-Путильській ОТГ розпочато процес створення кооперативу «Путильські делікатеси», який спеціалізуватиметься на виробництві м’ясної продукції. Загальна вартість проекту – 35 тисяч євро.

У селі Червона Діброва Глибоцької ОТГ триває створення кооперативу для якісного збуту ягід первинної переробки, що передбачає заморожування та сушіння.

У Рукшинській ОТГ розпочато процес створення бізнес-центру та сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, який буде спеціалізуватися на виробництві продукції бджільництва.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews