У Кам’яній Сторожинецького району може з’явитись нова сучасна амбулаторія

29.01.2019 21:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Можливість реалізації ініціативи Президента України щодо будівництва нових сучасних амбулаторій, зокрема у селі Кам’яна Сторожинецького району, обговорили вчора, 28 січня, під час виїзної робочої наради, у якій взяли участь: керівництво Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, очільники району та ОТГ та місцеві медики.

Насамперед, учасники наради ознайомились з роботою нині діючої амбулаторії загальної практики – сімейної медицини села Кам’яна, поспілкувались з медичним персоналом та пацієнтами закладу.

Опісля відбулось обговорення будівництва нового приміщення для амбулаторії у рамках реалізації Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та можливості співфінансування даного проекту у розмірі 10% від загальної вартості будівництва з місцевого бюджету.

«Будівництво нової амбулаторії у даному населеному пункті вкрай необхідне. Адже наразі діюча там амбулаторія розташована у старому дерев’яному пристосованому приміщенні, якому понад 70 років. Нове приміщення, оснащене сучасним медичним обладнанням та службовим автомобілем, дійсно дасть змогу забезпечити високоефективне надання первинної медичної допомоги мешканцям Кам’яни і забезпечить доступність цього виду допомоги для мешканців об’єднаної територіальної громади в перспективі, - зазначила директорка Департаменту  охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць. – Сподіваюсь, що вже найближчим часом, завдяки проекту Президента України та підтримці влади, тут також розпочнеться будівництво сучасної амбулаторії».

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews