Наталія Чернівецька

Наталія Чернівецька

журналіст, редактор, теле-радіоведуча

Керівниця Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко розповіла про зміни

31.01.2019 07:16   Джерело: CvNews
Автор : Наталія Чернівецька

У середу, 30 січня, відбулася  прес-конференція директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любові Кожолянко на тему: «Новації в роботі служби зайнятості».

«Служба зайнятості завершила процес реформування, розширила види соціальних послуг, запровадила індивідуальні підходи до потреб кожного відвідувача. Торік впровадили нову форму добору персоналу – рекрутинг. Маємо низку інших інновацій, зокрема, профілювання безробітних і запровадження кейс-менеджменту, надання послуг у режимі он-лайн, роботу гарячої лінії. Активно впроваджуються сучасні інформаційні технології, електронні сервіси тощо.  Вже маємо електронний кабінет роботодавця  та безробітного. Ними користуються 804 працедавці та 276 шукачів роботи», - зазначила Любов Кожолянко.

Для роботодавців на засадах рекрутингу здійснюється підбір  потрібного персоналу не тільки серед безробітних, але й за межами центрів зайнятості. Наразі фахівці з рекрутингу працюють у Чернівецькій міській філії, а впродовж 2019 року такі фахівці з’являться у всіх філіях обласного центру зайнятості.

Любов Кожолянко підсумувала основні здобутки в роботі служби зайнятості, відзначивши, що у минулому році збільшилося число підприємств, які укомплектовують вакансії за сприяння обласної служби зайнятості, а це майже 3 тисячі роботодавців. Також суттєво розширилася база вільних робочих місць та вакантних посад і у 2018 році налічувала понад 16 тисяч пропозицій роботи. Середній розмір заробітної плати вакансій склав 5400 гривень. Загалом завдяки службі зайнятості торік працевлаштовані 12 тисяч осіб.

Важливим інструментом подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили є професійне навчання, яким у 2018 році охоплено понад 3 тис. безробітних.

«Сьогодні жодна державна інституція не займається системною профорієнтацією, це робота на перспективу, бо вона націлена на подолання дисбалансу на ринку праці. Впродовж 2018 року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами становила більше  60 тисяч осіб, з них учні загальноосвітніх шкіл -  19,5 тисяч. А послуги з профдіагностики потрібно надавати кожному, хто стоїть на порозі дорослого життя», - наголосила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості.

У 2019 році змінено порядок реєстрації безробітних, впроваджується інституту кар’єрного радника. На підставі відомостей про освіту та попереднього місця роботи здійснюється первинне профілювання шукача роботи, а саме оцінюється ступінь мотивації до праці, попит їх професії на ринку праці, визначається ризик тривалості безробіття. За результатами цього складається індивідуальний план надання соціальних послуг, тобто заходів, які мають вжити як шукач роботи, так і кар’єрний радник.

«Маємо бути зосереджені на максимальній допомозі кожному безробітному. Наше завдання – якісно допомогти знайти роботу тому, хто цього потребує. Це буде нова форма роботи, а показником  якості роботи кар’єрного радника стане працевлаштування клієнта», - зазначила Любов Кожолянко.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews