У Чернівцях на вулиці Міцкевича відкрився інклюзивно-ресурсний центр

02.02.2019 08:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Першого лютого в.о. голови обласної  державної  адміністрації Михайло Павлюк та директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Палійчук взяли участь в урочистому відкритті КУ «Чернівецький міський інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернівецької міської ради на вулиці Міцкевича.

«Сьогодні гарний початок робочого дня, адже ми маємо можливість бути на відкритті першої у 2019 році комунальної установи «Чернівецький міський інклюзивно-ресурсний центр №1». Ця подія є важливою для нас, як громадян, буковинців, чернівчан, та загалом українців. Раніше інклюзія видавалась для усіх нас чимось абстрактним та малозрозумілим. За останні роки ситуація суттєво змінилася: завдяки ініціативі Благодійного фонду Порошенка ми відкрили цілу мережу інклюзивно-ресурсних центрів по Чернівецькій області», - звернувся Михайло Павлюк до учасників заходу.

«Приємно, що місто Чернівці долучилося до цієї мережі Всеукраїнського проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та здійснило всі необхідні заходи для відкриття нової освітньої установи. Без сумніву, інклюзія – це наше сьогодення і те мірило свідомості нації і бачення нас як громадян, як повинна країна жити, чути кожного громадянина і створювати умови для кожного, – наголосив Михайло Павлюк. – Сьогодні ми маємо можливість для наших маленьких чернівчан відкрити таку установу, де висококваліфіковані фахівці щодня займатимуться з дітками та допомагатимуть їм. Давайте й надалі робити все, аби для діток були забезпечені всі необхідні умови для їх розвитку і бути відповідальними за їх долю і долю всіх маленьких чернівчан».

Рішенням Чернівецької міської ради від 08.08.2018р. Департаменту містобудівного комплексу виділено кошти у сумі 1460,0 тис. грн на капітальний ремонт приміщень по Міцкевича, 5. Проведено ремонт виділених приміщень. Архітектурну доступність для всіх дітей забезпечено.

На оснащення Комунальної установи «Чернівецький інклюзивно-ресурсний центр №1 у 2018 році з субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами виділено 370,8 тис. грн., що спрямовані на придбання обладнання довгострокового користування для інклюзивно-ресурсного центру. Для функціонування ІРЦ на 2019 рік з місцевого бюджету  виділено 400,0 тис. грн.

З освітньої субвенції на оплату праці педагогічним працівникам Центру передбачено  1 517 300  грн. з місцевого бюджету – 136 270  тис. грн.на заробітну плату технічного персоналу.

у Центрі буде відкрито 12 посад педагогічних працівників: директор ІРЦ, вчитель – логопед, вчитель – дефектолог, вчитель-реабілітолог, практичний психолог.

За матеріалами ЧОДА.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews