Студентів Чернівецького медколеджу ознайомили з діяльністю Червоного Хреста та Центру крові

07.02.2019 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькому медичному коледжі  БДМУ відбулася лекція для студентів, яку провели представники Чернівецького обласного центру крові та Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Заступник голови Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Візнюк ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності Червоного Хреста України, а саме із волонтерством та навчанням населення навичкам надання першої домедичної допомоги.

«Коли нам пропонують організувати на базі коледжу загони волонтерів, дуже пишаюся, що це знаходить відгук серед студентів. Навчатися практичним медичним навичкам дуже корисно, тим більше, що це може знадобитися кожному у житті. Було б надзвичайно приємно, якби наші студенти справді стали активними волонтерами», – зазначає директор Чернівецького медичного коледжу БДМУ Фрозіна Кузик.

Крім цього, головний лікар Центру крові, експерт ДОЗ зі спеціальності «Трансфузіологія» Анжеліка Каланча ознайомила студентів коледжу з діяльністю Центру служби крові. Зокрема вона наголосила на необхідності кроводачі та запропонувала створити банк крові медичного коледжу, який можна буде використовувати за потреби. Аби заохотити студентів до донорства, за словами А. Каланчі, після першої здачі крові їх чекатиме сюрприз – квитки до театру.

«Просвітницьку роботу зі студентами і школярами проводимо різними методами, - пояснює Анжеліка Каланча. – Так, нещодавно другокурсники Чернівецького медичного коледжу БДМУ та учні Оршівської загальноосвітньої школи мали змогу на власні очі побачити в Центрі крові обладнання для забору крові, дізнатись, як відбувається процедура кроводачі, яку роль відіграють донори в житті інших людей та в яких випадках  використовується донорська кров і її компоненти».

За матеріалами ЧОДА.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews