У Кіцмані відкрили нове приміщення лікарської амбулаторії

14.02.2019 23:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

14 лютого 2019 року за участю в.о. голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка, народного депутата України Івана Рибака, заступника директора Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Юрія Лесюка, голови Кіцманської райдержадміністрації Юрія Косаря, голови Кіцманської об’єднаної територіальної громади Сергія Булеги відбулось відкриття нового приміщення Кіцманської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

«Приємно, що і Уряд, і Президент України, і місцева влада –єдині в тому, що ті позитивні речі, які відбуваються в системі охорони здоров`я, потрібно підтримувати. Вчора Уряд прийняв спеціальне розпорядження, яким підтримав Міністерство охорони здоров`я і в.о. Міністра охорони здоров`я Уляну Супрун на тому успішному шляху реформування сучасної медицини, який вона демонструє разом зі своєю командою. Тому сьогодні немає жодних проблем ні з вакцинацією, ні з поїздками за кордон нужденних пацієнтів, ні щодо питань забезпечення ліками по всій Україні. Відрадно, що сьогодні тут, в Кіцмані, ми маємо можливість побачити нову амбулаторію – конкретний приклад взаємодії місцевої влади, народних депутатів, представницької влади і громади Кіцманя, яка давно чекала відкриття цього об’єкту. Вітаю вас з тим, що 18 тис. жителів Кіцманя і 6 сіл району тепер мають нагоду користуватись такими послугами», – наголосив Михайло Павлюк.

Заступник директора Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Юрій Лесюк зауважив:

«Одним з найбільш актуальних питань для виконавчої влади залишається забезпечення населення якісними медичними послугами. Прикметно, що сьогодні ще одна амбулаторія - представник первинної ланки медицини - отримує ошатне приміщення. Варто зазначити, що Кіцманська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини – це один з найбільших структурних підрозділів центру надання первинної медико-санітарної допомоги. До її складу належать пункти здоров’я семи сіл: Ошихлібів, Лашківки, Витилівки, Кліводина, Суховерхова, Давидівців та Валяви».

Найкращих працівників амбулаторії в.о. голови ОДА нагородив Почесними грамотами ОДА та побажав успіхів і процвітання усьому колективу.

Нагадаємо, будівля, в якій відсьогодні функціонуватиме амбулаторія, зведена ще в 1925 році, але завдяки належному її утриманню та проведенню ремонтних робіт приміщення збереглося у хорошому стані і служитиме пацієнтам Кіцманської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Разом з амбулаторією в ньому розміщується пункт Чернівецького обласного Центру екстреної медицини та медицини катастроф.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews