На Буковині створено 4 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги

14.02.2019 23:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


На Буковині створено 4 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Повідомляє прес-служба ЧОДА.

14 лютого у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведена вебекс-нарада під головуванням заступниці Міністра Наталії Федорович, під час якої обговорено питання подальшого забезпечення практичної реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашнього насильства» та постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

Від Чернівецької область у нараді взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Савкін та керівники служб, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Наталія Федорович наголосила на координації зусиль місцевих органів виконавчої влади щодо подальшого забезпечення практичної реалізації Закону. Він запроваджує комплексний підхід до запобігання та протидії домашньому насильству, забезпечує підґрунтя для створення дієвого механізму надання допомоги та захисту постраждалим особам.

Заступниця Міністра акцентувала увагу на створенні в регіонах спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, зокрема притулків та мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Створення таких спеціалізованих служб є однією з важливих складових системи ефективного реагування на випадки домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, забезпечення прав постраждалих осіб, надання їм якісних соціальних послуг.

Щодо Буковини, то наразі створено 4 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у:

- Недобоївській сільській раді;

- Чудейській сільській раді;

- Хотинському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

- Вижницькій міській раді.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews