У Чернівцях вшанували Героїв Небесної Сотні

20.02.2019 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Чернівцях продовжилося концертом пам'яті в обласній філармонії ім. Д. Гнатюка.

Всі, хто зібрався віддати шану Небесній Сотні, а це студенти, державні службовці, родини загиблих Героїв, волонтери, активісти, духовенство, мали можливість слухати символічні для нашого народу композиції у виконанні академічного камерного хору «Чернівці», заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А. Кушніренка, вокалістів Павла Дворського молодшого, Олександра Атодиреса, Ігоря Раци, заслужених артистів України Людмили Радиш, Василя Данилюка.

В. о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк звернувся до присутніх:

«Ці лютневі дні - особливі для кожного свідомого українця. Сьогодні разом згадуємо невинно убієнних Героїв, яких 5 років тому знищила проросійська влада. Та вона не змогла стерти їх переконання, погляди, бачення розвитку України. Наш народ - миролюбний, працьовитий, відповідальний. Наш народ - незламний. І Україна живе, і за ці 5 років ми спільно розвивали нашу державу. Демократичну державу, адже ми - влада та громадськість - чуємо один одного, беремо до уваги конструктивну критику. Зазначу, що молода демократична держава втілила потужну військову реформу. У нас є нова армія, ми проводжаємо та зустрічаємо військових з фронту, чуємо від них слова подяки і нові завдання. Впроваджуємо реформи, зокрема ключову зміну – децентралізація. Адже кожна місцева громада має можливість вирішувати, яку дорогу необхідно ремонтувати, яку школу будувати, покращувати надання адміністративних послух безпосередньо на місцях. Кожне місто, кожне село має змогу розвиватися у власно визначеному напрямку, враховуючи думку мешканців. Майдан постав за європейський вектор розвитку України, і вчора, на спеціальному засіданні Верховної Ради України, які незворотньо припиняють дискусії про те, у якому напрямі повинна рухатися наша держава. Європейський напрям закріплений у Конституції України. На Майдані у Чернівцях, Києві, інших містах говорили і про духовну єдність, і цьогоріч постала Українська Православна церква. Відновилась історична правда, і ми стали духовно незалежними. Це наша перемога. І наостанок, згадуючи Героїв Небесної Сотні - ми пам'ятаємо, за що вони боролися. Як представник місцевої влади, чув сьогодні волонтерів, активістів. І надалі буду чути, бо вірю, що ми і надалі - єдині та незламні».

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews