Як на Буковині будують сільські медичні амбулаторії

21.02.2019 20:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Під час підсумкової  наради Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, яку провів в.о. голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, обговорили питання стану реалізації проектів нового будівництва сільських медичних амбулаторій у Чернівецькій області.

Як зазначив в. о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства облдержадміністрації Олександр Пуршага, з метою здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, Департамент було визначено замовником будівництва 7 амбулаторій в Чернівецькій області із загальним обсягом фінансування з державного бюджету 37,5 млн. гривень. Обсяг співфінансування з місцевих бюджетів – 4,2 млн. гривень.

Як поінформував посадовець, станом на 1 січня 2019 року Департаменту профінансовано коштів субвенції з державного бюджету 6 784,952 тис. гривень, освоєно 6 557,879 тис. гривень (96,7% профінансованого обсягу), співфінансування з місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації – 427,332 тис. гривень.                         

На сьогодні триває будівництво шести новихамбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Зокрема, на будівництві амбулаторії в с. Остриця та Комарів розпочато роботи з влаштування покрівлі. У селах Чагор, Горбова та Магала здійснюється мурування стін.  Проводяться роботи з влаштування фундаментів на будівництві амбулаторії в с. Опришени.  

До 1 квітня 2019 року заплановано завершити будівництво амбулаторій в селах Комарів, Чагор, Остриця та Магала.

У ході обговорення питання реалізації будівництва амбулаторій Ігор Богатирець  наголосив, що будівництво амбулаторій — важливий крок для підвищення рівня медицини в сільській місцевості:

«Тому для реалізації реформи, зокрема, в частині будівництва нових амбулаторій, необхідно наповну об’єднати силу громади та влади на всіх рівнях, щоб роботи були завершені в планові терміни».

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews