У Чернівецькій області розвиватимуть туризм

22.02.2019 22:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За участі представників туристичного бізнесу області, 20 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк провів засідання Координаційної ради з питань розвитку туризму при облдержадміністрації, який зазначив, що розвиток туризм є пріоритетним, яким може стати рушійним та являється невід’ємною складовою економіки в цілому.

Учасники заходу розглянули питання щодо підсумків роботи відділу з питань туризму у 2018 році та виконання завдань з реалізації «Комплексної програми розвитку туризму в Чернівецькій області на 2016-2020 роки».

Зокрема, фахівці відділу були організаторами або взяли участь у низці подій в області, спрямованих на розвиток туристичної галузі Буковини. Так, проведено «XIІІ Буковинський туристичний ярмарок», засідання круглих столів, семінарів з розвитку сільського зеленого туризму та семінар: «Гастрономічний туризм на Буковині: маркетинг територій через регіональні продукти харчування», «Обмін досвідом Вижницького та Долинського районів з питань розвитку туризму», прийнято участь в міжнародних туристичних виставках «UITT 2018» Україна – подорожі і туризм» (м. Київ), в ІІІ-му Одеському  Міжнародному туристичному тижні, міжнародній туристичній виставці «UITM 2018 «Україна» (м. Київ), ХІХ Львівському міжнародному форумі індустрії та гостинності та ін.

Також на засіданні окреслено плани подальшої роботи відділу на 2019 рік, серед яких – проведення «XIV Буковинського туристичного ярмарку», фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта!» на території колишньої військової радіолокаційної станції «Памір», що на горі Томнатик в с. Шепіт, Путильського району та представлення туристичного потенціалу Чернівецької області на регіональних, національних та міжнародних туристичних виставках, ярмарках, форумах, семінарах таких як, IV Одеський міжнародний туристичний тиждень, міжнародних туристичних виставках в м. Берлін (Німеччина), в м. Лодзь (Польща), «UITT 2019» Україна – подорожі і туризм» (м. Київ), «UITM 2018 «Україна» (м. Київ) та ін.

Окрему увагу приділено проблемному питанню транспортного сполученню Чернівецької області з іншими регіонами України, зокрема відновленню руху потяга 625/626  «Чернівці-Ужгород», який поєднає Чернівецьку, Івано-Франківську та Закарпатську області, тобто Карпатський регіон України,  що в свою чергу дасть можливість збільшення туристичного потоку, як внутрішніх, так іноземних туристів, та збільшить надходження до бюджету.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews