Як працюють буковинські архітектори?

22.02.2019 22:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Проаналізовано роботу відділу містобудування та архітектури ОДА за минулий рік.

За дорученням в.о. голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка відбулась галузева нарада щодо підсумків роботи за 2018 рік та пріоритетних завдань на 2019 рік відділу містобудування та архітектури ОДА (з 2019 року - управління містобудування та архітектури ОДА).

Протягом 2018 року фахівці відділу розглянули 29 проектів містобудівної документації на засіданні архітектурно-містобудівної ради, зокрема 8 генеральних планів території (с. Середній Майдан Вижницький район, с. Росошани Кельменецький район, с. Суховерхів Кіцманський район, с. Ванчинець та Ванчиківці Новоселицький район, смт. Путила Путильський район, с. Атаки та с. Недобоївці Хотинський район) та 21 детальний план території населених пунктів.

Зазначено, що Вижницький, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький, Путильський, Хотинський райони почали оновлювати генеральні плани населених пунктів. Також Вижницький район, одним з перших, розробив та затвердив рішенням Вижницької районної ради від 02.03.2017р. №21-2/17 Схему планування території району.

Враховуючи, що об’єднаним територіальним громадам передбачені відповідні трансферти з державного бюджету, в тому числі і субвенцію на розвиток інфраструктури громад, відділ рекомендовав у 2019 р. використовувати кошти на розроблення (оновлення) містобудівної документації. Таким прикладом є Рукшинська об’єднана територіальна громада Хотинського району, яка у 2018 році розробила Схему планування Рукшинської ОТГ і сьогодні працює над розробленням генеральних планів населених пунктів Рукшинської об’єднаної територіальної громади (Рукшин, Гордівці, Пригородок, Рашків, Чепоноси).

З метою реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 № 354, якою внесені зміни до Положення про містобудівний кадастр та Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, відповідно до якого фахівці відділу спільно з РДА наповнюють базу даних веб-ресурсу pmap.minregion.gov та налагоджують мережу обміну інформацією.

Також відділ напрацьовує Регіональну комплексну Програму з розроблення (оновлення) містобудівної документації території та створення і ведення містобудівного кадастру Чернівецької області на 2019-2023 роки.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews