Чому у Чернівцях взимку на дорогах не видно розмітки? (Відео)

09.03.2019 10:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виявляється, ніде не написано, що розчищати дороги треба до чорного асфальту. Принаймні, так сказав заступник начальника КП «МіськШЕП» Валерій Мандрик у програмі «Суть речей» на Радіо 10.

Людмила Григорчук:

Зима. Всі нарікали на не прочищені дороги. Керівники міста ж пояснювали, що зима видалася дуже сніжною.

Валерій Мандрик:

По зимовому утримуванні доріг міста Чернівці. Що у нас затверджено замовником і надано нам, як виконавцям. З загальної кількості вулиць, 133 вулиці ми обслуговуємо і розчищаємо. Це загальна протяжність в одну сторону - 233 кілометри в одну сторону. Загальна кількість на одну обробку міста 466,2 км. В першу чергу ми розчищаємо тролейбусні маршрути, це 88 км, у дві сторони 176 км. Друга черга – це автобусні маршрути. Там 57 вулиць, десь 85 км. Загальна довжина получається 170,5 км. Тобто в першу чергу тролейбусні і автобусні, тільки дорожнє покриття, ми за тротуари не відповідаємо. Там працюють інші комунальні підприємства. Скажіть, які вулиці, з цих, які затверджені, були не розчищені? Всі були розчищені. Гагарінський спуск, який оброблявся кожних 20-30 хв, автобусний маршрут №8, 12 маршрут. Де повороти різкі, де дітей возять. Все було чисто.

Людмила Григорчук:

От знайшла інформацію за 25 січня, що тролейбуси буксують на Гагаріна.

Валерій Мандрик:

З моменту, як випадає сніг, підприємство на протязі 2,5-3 години має забезпечити проїзд містом. Що стосується пробок у місті, то зверніть увагу, як у нас припарковані машини. Кількість транспортних засобів збільшилася значно. Читайте також: Комунальники сказали, яка гарантія на ямковий ремонт доріг.

Людмила Григорчук:

От знайшла Головна, Лук’яна Кобилиці, Небесної сотні, засніжені, не видно розмітки. Валерій Мандрик: А хто хоче бачити розмітку зимою? Людмила Григорчук: Я хочу бачити. Це ж важливо.

Валерій Мандрик:

У зимовий період ніхто не розчищає вулиці до чорного асфальту. Ніде так не написано, що треба до чорного асфальту розчищати. Тоді ми маємо великий мінус, бо создається тонка корочка і ожеледиця. Коли є кашиця, 3-5 мм, і там посипано інертними матеріалами і сіллю, тоді коефіцієнт щеплення з дорогою вищий. Якщо взяти інші міста по Україні, Київ, подивіться Тернопіль, Хмельницький, там було ще гірше.

Людмила Григорчук:

Ми хочемо дивитися на Європу. Валерій Мандрик: Ні, ви порівнюйте з іншими обласними центрами, Чернівці у кращій ситуації були.    

Про розмітку йдеться на 1.06.28

За матеріалами: https://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews