На Буковині виявили 78 неоформлених працівників

11.03.2019 21:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На підставі інформації СБУ інспекторами праці Управління Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками обласних структур Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Національної поліції в межах наданих повноважень здійснено комплексні заходи з питань виявлення не задекларованої праці у комерційній установі, що надає клієнтам інформаційні послуги.

Товариство зареєстровано у місті Києві, здійснює свою діяльність у Чернівцях. У ході проведеної роботи в офісному приміщенні виявлено 78 працівників (у тому числі двох неповнолітніх) безпосередньо під час виконання ними трудових функцій. Працівники надавали інформацію клієнтам товариства у телефонному режимі.

Головними державними інспекторами Держпраці під час інспекційного відвідування встановлено, що в товаристві відсутні будь-які документи, які врегульовували б трудові відносини між працівниками та роботодавцем. За порушення трудового законодавства, у частині належного оформлення зайнятості, на товариство накладено штрафну санкцію у сумі 9 764 820 гривень (дев’ять мільйонів сімсот шістдесят чотири тисячі вісімсот двадцять гривень).

Довідково.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» Управлінням Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Державної фіскальної служби у Чернівецькій області, Головного управління Пенсійного Фонду України у Чернівецькій області, іншими органами виконавчої влади за участю представників органів місцевого самоврядування з 5 жовтня 2018 року проводяться спільні комплексні заходи з питань виявлення фактів незадекларованої праці.

У результаті спільної діяльності проведено 181 комплексний захід. Виявлено 280 працівників, допущених до роботи без укладення трудового договору (178 - без оформлення трудового договору та 102 – працювали на умовах цивільно-правових угод, які мають ознаки трудового договору). Між роботодавцями та найманими працівниками укладено 415 трудових угод.

  • За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews