На Буковині планують оздоровити близько 86 тисяч дітей

15.03.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Будинку з левами 13 березня відбулась семінар-нарада щодо підготовки до оздоровчої кампанії у 2019 році.

Участь у заході взяли представники управління молоді та спорту ОДА, Департаменту охорони здоров'я ОДА, Управління Держпраці у Чернівецькій області, Головного управління Держпродспоживслужби України в Чернівецькій області, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

Так, попередньо у 2019 році запланована робота 12 стаціонарних оздоровчих закладів.

Загалом, під час проведення оздоровчої кампанії 2019 року планується охопити різними формами оздоровлення та відпочинку не менше ніж 86014 дітей, а саме  оздоровчими послугами - 22617 дітей та відпочинковими  відповідно  -  63397 дітей, на рівні показників минулого року.

У першу чергу увага буде приділятись дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки  (серед них – діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій; діти з багатодітних, малозабезпечених сімей; діти з інвалідністю; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; талановиті й обдаровані діти;  діти, які перебувають на диспансерному обліку). У 2019 році планується охопитиоздоровленням та відпочинком не менше ніж  66643 дитини вищезазначених категорій.

Також було повідомлено, що відповідно до Плану проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Чернівецької області на 2016-2020 рр. у поточному році дитячі заклади оздоровлення та відпочинку не будуть атестуватись. Додатково повідомляємо, що  у попередніх роках атестувались такі заклади як:

  • у 2016 році -  7 закладів ( Позашкільний оздоровчо-виховний заклад «Калинка», Дитячий оздоровчий табір «Буковинське орлятко», Пансіонат з лікування матері та дитини «Зелені пагорби», Дитячий оздоровчий табір «Вогник Буковини», Пансіонат з лікування «Черемош», Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Юність», Дитячий табір оздоровлення та відпочинку «Дністер плюс»);
  • у 2017 році – 2 заклади ( Християнський благодійний оздоровчий табір «Джерело життя», Комунальний обласний позашкільний оздоровчий заклад «Буковинка»);
  • у 2018 році – 4 заклади (Дитячий оздоровчий табір «Водограй», Дитячий пансіонат «Вербиченька», Спортивно-оздоровчий табір відпочинку «Здоров'я», Позашкільний оздоровчо-виховний заклад «Лунка»).

Не менш важливі питання, які обговорювалися під час наради - покращення стану охорони праці, дотримання  санітарного законодавства та дотримання протипожежного стану об’єктів в закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Цьогоріч у квітні планується провести засідання Обласної координаційної ради з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей  у 2019 році. Під час засідання планується обговорити  ряд питань, а саме  про дотримання чинного законодавства щодо створення безпечних умов перебування, охорони життя і здоров'я дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування.

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews