Рятувальники пояснили буковинцям небезпеку пожеж через спалювання сухостою

20.03.2019 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Щоденно пожежно-рятувальним підрозділам доводиться виїжджати на ліквідацію пожеж через спалювання сухої трави на відкритій території. Найчастіше загорання виникають через необережне поводження з вогнем самими громадянами.

Іноді полум’я із залишеного без нагляду вогнища може роздмухати вітер, і виникне загроза його перекидання на будівлі у житловому секторі чи лісові масиви поблизу.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, завдають чималих збитків. Та, незважаючи на той факт, що за розведення такого багаття передбачена адміністративна, а часом і кримінальна відповідальність, громадяни продовжують палити траву.

Щоб роз’яснити людям загрозу пожеж сухостою та наголосити на дотриманні правил пожежної безпеки, 19 березня рятувальники провели інформаційно-попереджувальні рейди серед населення у Сокирянському та Путильському районах.

Спілкуючись з громадянами, вогнеборці пояснили людям, до чого може призвести неконтрольоване спалювання сухої трави та стерні. Тому працівники підрозділів Управління закликали громадян бути обережними, вжити всіх заходів як для власної безпеки, так і для попередження виникнення пожеж на відкритих територіях і власних подвір’ях.

У ході рейдів місцевим жителям також було роздано листівки із застереженнями не спалювати суху траву.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews