Президент Порошенко планує перетворити Україну на світового лідера в агропромисловості, – активісти

26.03.2019 17:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Активісти та представники громадських організацій, що долучилися до ініціативи #Команда_Порошенка, сьогодні оголосили про підтримку діяльності чинного Президента щодо економічного зростання України, зокрема – в аграрній сфері.

Про це вони повідомили під час прес-конференції ініціативи #Команда_Порошенка, передають Українські новини.

«Вторгнення російських окупантів та анексія важливих для промисловості територій у 2014 році завдали Україні тяжкого удару. І це характерно до всіх галузей, зокрема й аграрної. Втім, після того, як був зупинений ворог та відновлено економічне зростання, у нашої країни з’явилися всі шанси зробити якісний ривок у цьому напрямі та стати аграрним лідером глобального масштабу», – розповідає громадська активістка Оксана Григор’єва.

З її слів, саме на тому, що аграрна галузь має стати пріоритетом для держави, неодноразово наголошував і Президент України Петро Порошенко.

Активістка також зазначила, що Порошенко серед інших галузей на перше місце виносить саме агропромисловий комплекс, а вже за ним йдуть ІТ, машинобудування, інфраструктура, логістика та туризм.

«Завдяки правильним реформам заробіток з одного гектара землі можна підвищити у 5 разів, що суттєво поліпшить життя селян. Крім того, державі необхідно створити всі умови, щоб забезпечити селянам та фермерам швидкий та простий доступ до кредитів», – вважає представниця «Команди Порошенка».

За словами активістів, у аграрній галузі вже спостерігаються певні рухи щодо появи нових інвесторів, які вкладають гроші у розбудову наших аграрно-промислових підприємств.

«У вересні 2018 року Саудівська інвестиційна компанія SALIC придбала великий український агрохолдинг «Мрія». Також у морському порті «Південний» було відкрито перший пусковий комплекс зернового термінала глобального трейдера Cargill. Загальна сума інвестицій – 150 мільйонів доларів. І таких прикладів у нашій країні все більше», – розповів активіст і громадський діяч Ярослав Чорний.

Нагадаємо, Всеукраїнське об’єднання ветеранів підтримало кандидатуру Петра Порошенка на виборах президента України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews