Буковинські школярі записали звернення для дорослих (Відео)

28.03.2019 07:23   Джерело: tva.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині школярі Лукавецької школи Вижницького району записали вражаюче відеозвернення до дорослих. На фоні мішків із зібраним мотлохом молодь закликає не лише прибирати, головне – не смітити.

Толоку з прибирання лісосмуги організували учні 6-А класу Лукавецької ЗОШ. Відеозвернення молоді опублікував на своїй сторінці у Facebook учитель фізики Петро Олексюк.

“Ви думаєте, що нам приємно за вами, дорослими, прибирати, і ми не хочемо в цей час в ігри грати на чистому довкіллі? Подивіться в наші очі – в них біль, за те, що старшому поколінню байдуже і в якому довкіллі живемо і будемо жити …” – йдеться у зверненні.
 
Школярі просять місцеву владу взяти на контроль облаштування ящиків для сміття у всіх містах і селах.
 
“Ми просимо також всіх небайдужих людей про пошану та захист свого довкілля, а також закликаємо всіх тих, кому довірена політична відповідальність за нашу державу, без зволікання вжити заходи, необхідні для охорони та збереження природи”, – закликають лукавецькі шестикласники.
 
Діти говорять не тільки про важливість прибирання території, а й більш глобальну мету –  позбутися відходів назавжди, не забруднювати середовище, продукувати менше сміття та сортувати відходи.
“А потрібно не так вже й багато – не смітити. Не смітити сміттям, не смітити поганими словами, не смітити поганими вчинками. Дбаймо про чистоту наших сердець і чистоту довкілля”, – йдеться у відеозверненні.

Фото, відео – Петро Олексюк / Facebook

За матеріалами https://tva.ua 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tva.ua