Як на Буковині проходить медична реформа?

30.03.2019 07:21   Джерело: pogliad.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
37 закладів первинки на Буковині реорганізовані в комунальні некомерційні підприємства. Крім того, вже реорганізовані 5 медичних установ вторинного рівня.

29 березня 2019 року директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць доповідала щодо стану реалізації медичної реформи, її впровадженні у 2018 році та планах на поточний рік.

Так, у Чернівецькій області вже 37 закладів первинної ланки реорганізовані в комунальні некомерційні підприємства. Серед них 16 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 14 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та 7 закладів охорони здоров’я м. Чернівці. Крім того, в комунальні некомерційні підприємства вже реорганізовані 5 медичних установ вторинного рівня – Новоселицька ЦРЛ, Хотинська ЦРЛ, Глибоцька ЦРЛ, Кіцманська ЦРЛ та Сторожинецька ЦРЛ. Решта 6 центральних районних лікарень області завершують процес перетворення. Про це передає прес-служба Чернівецької ОДА.

Щодо деклараційної кампанії, то від старту підписання декларацій з лікарями первинної ланки в Чернівецькій області, станом на початок 2019 року свого лікаря вже обрали 66% мешканців, що в абсолютних числах складає 596 400 осіб. При цьому, в електронній системі охорони здоров’я e-Health зареєстровано 661 особа (94,5%) лікарів первинної медичної допомоги області.

«На Буковині триває розбудова сільської медицини. Так, постановою КМУ на модернізацію закладів охорони здоров’я Чернівецької області за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевому бюджету передбачено фінансування у загальній сумі 197, 2 млн. грн. Згідно з наказом від 26.07.2018 №187 Мінрегіону (зі змінами) затверджено 9 об’єктів будівництва закладів охорони здоров’я на умовах 10% співфінансування, що у загальній сумі складає 48 млн. грн. Крім того, згідно з наказом Мінрегіону від 29.11.2018 №326 затверджено придбання 9 автомобілів для новозбудованих амбулаторій, на що передбачено 4,5 млн. грн», - зазначила Оксана Андрієць.

За матеріалами https://pogliad.ua 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua