Вимкнувши світло на годину, буковинці можуть долучитися до всесвітньої акції

30.03.2019 20:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

30 березня 2019 року відбудеться акція Година Землі.

В Конституції України (ст. 16) зазначено, що одним із основних обов'язків держави є забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, що повною мірою відповідає меті кампанії.

Година Землі – щорічна міжнародна акція, започаткована Світовим фондом дикої природи, яку проводять в останню суботу березня, закликаючи власників осель та підприємства вимкнути світло та електричні пристрої, якщо можна без них обійтись, на одну годину, щоб стимулювати зацікавленість до потреби протидіяти зміні клімату. Вперше акція була організована Світовим фондом дикої природи Австралії та виданням TheSydneyMorningHerald у 2007 році, у світі її підтримали в 2008 році.

Враховуючи вищевикладене, пропонуємо долучитися до активної участі у кампанії, що сприятиме як збереженню довкілля - середовища існування людини, так і міжнародному іміджу України.

З 2009 року Україна приймає участь у цій всесвітній акції. Сотні знакових пам'яток світу, серед яких єгипетські піраміди, лондонський Біг Бен, статуя Христа-Спасителя у Ріо-де-Жанейро, виключають в останню суботу березня свої вогні, підтримуючи глобальний заклик до дій на захист природи. Щороку мільйони людей з більш ніж 188 країн об’єднуються, щоб привернути увагу до тендітності нашої планети та її головних екологічних проблем.

Хтось скаже, що з Годиною Землі не можна заощадити багато електроенергії, однак, це і не є метою акції. Година Землі має продемонструвати урядам країн світу, бізнесовим організаціям та всім людям, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, а й можливі. Що ресурси нашої планети обмежені і лише на нас відповідальність за їх збереження. Це шанс дати людям право голосу вибирати майбутнє планети, а також об’єднати наші зусилля для збалансованого розвитку та збереження природи заради наших дітей та онуків.

Долучаймося до акції!

Вимкнемо світло о 20.30 на 60 хвилин!

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews