Борці Чернівецької обласної ДЮСШ успішно виступили на чемпіонаті України

31.03.2019 22:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Неймовірного успіху досягли вихованці Чернівецької обласної ДЮСШ на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, який відбувся з 25 до 28 березня 2019 року в палаці спорту «Локомотив» Харкова.

Троє спортсменів школи взяли участь в цих відповідальних стартах, та всі троє піднялись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, здобувши золоті нагороди і одночасно право представляти нашу державу у складі збірної команди України на чемпіонатах Європи та світу.

Володарками двох золотих медалей стали вже досить імениті юні борчині, сестри-близнючки Марія та Соломія Винник, вихованки старшого тренера-викладача Сергія Одинака.

Марія Винник у категорії до 50 кг., отримавши впевнені перемоги в двох сутичках, дійшла до фіналу,  де переконливо перемогла львівську спортсменку Катерину Чаленко з рахунком 10:0.

Для Соломії Винник цей чемпіонат був особливим, адже після серйозної травми, яку вона отримала на юнацькому чемпіонаті світу 2018, пів року тому перенесла операцію. Наша спортсменка виступала у ваговій категорії до 55 кг., де  провела найбільшу серед буковинців кількість сутичок – 5, з яких 4 виграла достроково (10:0), причому не в таких вже простих суперниць (відповідно, Руслана Коростієнко (Харків) – срібна призерка юнацького ЧУ в Чернівцях; Вікторія Бабіцька (Львів) – багаторазова призерка ЧУ; Катерина Піскарьова (Донецьк) – бронзова призерка дорослого ЧУ; у півфіналі Олександра Ткаченко – чемпіонка Європи серед школярок і Всесвітньої Гімназіади), а у фіналі перемогла срібну призерку дорослого чемпіонату України 2019 (Яна Сорока, Закарпаття).

Третє «золото» виборов Олександр Вишняк (перший тренер – Андрій Мороз, тренер – Дан Статник),  який виступав у категорії до 79 кг. Олександр показав яскраву боротьбу. На шляху до фіналу отримав перемоги над представниками Житомирської, Запорізької та Тернопільської областей, а у фіналі впевнено переміг Єгора Батарона (Київ) – 6:0 та виконав норматив майстра спорту України.

Обласна державна адміністрація щиро вітає спортсменів та тренерів-викладачів і бажає подальших перемог у всіх сферах життя.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews